ned. nov 29th, 2020

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

VIC DANA: Muju juri bik

2 min read

Mujo trči po dvorištu a za njim juri bik.
Fata gleda, čudi se i viče Muji:
– Crni Mujo, dobićeš infarkt od silnog trčanja.
Mujo sav znojav u trku odgovara:

vic-dana-27

Mujo trči po dvorištu a za njim juri bik.
Fata gleda, čudi se i viče Muji:
– Crni Mujo, dobićeš infarkt od silnog trčanja.
Mujo sav znojav u trku odgovara:
– Bolje i infarkt da dobijem nego tele.

vic-dana-26

BONUS: POUČNA PRIČA

Žena je izašla iz kuće i vidjela tri starija muškarca sa dugim sivim bradama kako sjede u njenom dvorištu. Nije ih prepoznala.

Rekla je: “Mislim, da vas ne poznajem, ali vjerujem da ste gladni. Uđite u kuću i nešto pojedite.” “Je li suprug kod kuće?”, pitali su.

“Ne”, odgovorila je. “Vani je.” “Onda ne možemo ući”, odgovorili su.

Uveče, kad je suprug došao kući, rekla mu je šta se dogodilo. “Idi, reci im da sam kod kuće i pozovi ih unutra!”

Žena je zaista otišla i pozvala starce da uđu. “Ne možemo  zajedno ući u kuću,” odgovorili su. “Zašto sad?” upitala je. Jedan od staraca joj pocne objašnjavati: “Njegovo ime je Zdravlje,” rekao je i pokazao na jednoga prijatelja.

Pokazujući na drugoga je rekao: “On je Uspjeh, a ja sam Ljubav.” Na to je dodao: “Sada idi i dogovori se s mužem kojega od nas želite imati u vašem domu.”

Žena je ušla u kuću i rekla mužu što je rekao. Muž je bio oduševljen. “Divno!!”, rekao je. “Ako je tako, pozovimo Zdravlje. Neka uđe i napuni naš dom zdravljem!”

Žena se nije složila. “Dragi moj, zašto ne bi pozvali Uspjeh?” Njihova kćerka je slušala u drugom kraju kuće. Priskočila je sa svojim prijedlogom: “Ne bi li bilo bolje pozvati Ljubav? Naš dom bi onda bio ispunjen ljubavlju!”

“Poslušajmo njen savjet,” rekao je muž ženi. “Idi i pozovi Ljubav, neka on bude naš gost.” Žena je otišla van i upitala: “Koji od vas je Ljubav? Molim Vas, uđite i budite naš gost.”

Ljubav je ustao i počeo hodati prema kući. Ostala dva su u isti čas ustala i pošla za njim. Iznenađena, žena upita Zdravlje i Uspjeh: “Pozvala sam samo Ljubav, zašto vi ulazite?” Starci uglas odgovoriše: “Da si pozvala Zdravlje ili Uspjeh, druga dva bi ostala vani. Pozvala si Ljubav i gdje god ide on, i mi obojica idemo s njim. Gdje god je ljubav, tu su takođe zdravlje i uspjeh!

Novi.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.