pon. nov 30th, 2020

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

SKANDAL NA RTS-U, PORODICA ŠABANA ŠAULIĆA OGORČENA ZBOG ONOG ŠTO SE DESILO 31.12.: Zar ovo da mu rade, BRUKA?!

3 min read

U novogodišnjem šou-programu RTS “Noć šampiona” pjevači su uveseljavali publiku hitovima Šabana Šaulića, a da se javni servis nije udostojio ni ime da mu pomene.

Nizali su se hitovi, ali se ni u jednom trenutku na ekranu nije pojavilo ime popularnog kralja narodne muzike u znak zahvalnosti što i poslije njegove sm,rti nacionalna TV kuća profitira od njegovih pjesama.

Ovo je zasmetalo Šabanovim prijateljima, ali i porodici, tvrdi izvor blizak Šaulićima. Oni su, malo je reći, zgranuti ovakvim postupkom RTS jer, kako tvrde, da nije bilo Šabanove pjesme i karijere duge pola vijeka, ne bi bilo ni produkcije ploča za koju je objavljivao svoje albume, jer je bio jedan od najtiražnijih izvođača te muzičke kuće.

Najkonkretniji i najbrutalniji u prozivci medijskog servisa Srbije bio je novinar Goran Jovanović, veliki Šabanov prijatelj, koji mu je do kraja života bio portparol i održao govor na komemoraciji. Jovanović je bijesno na Fejsbuku prokomentarisao neobjašnjivi skandalozni propust u najluđoj noći, koji je pokazao potpuno odsustvo empatije i pijeteta prema veličini kao što je bio Šaulić.

“Javni servis se večeras toliko okoristio i program naročito iza ponoći zasnovao na mom mr.tvom prijatelju Šabanu Šauliću da su makar mogli da ga spomenu ili puste sliku. Gadim se Olivere Kovačević i cijelog njihovog programa”, napisao je Jovanović i izazvao salvu podrške za ove riječi.

saban-ns

 

On je, dodajući za Srpski Telegraf, naveo da je riječ o čistom nemaru i bezobrazluku javnog servisa, a kao odličnu potvrdu toga podvukao je da je Bugarska ukazala počast srpskom kralju folk muzike.

– Nacionalna bugarska televizija je u novogodišnjoj noći emitovala specijalnu emisiju posvećenu Šauliću. A jedan javni servis, kome je on donio ogroman novac, da se ne sjeti ni da ga pomene. Stvarno ne ide. Na stranu to što ga kao umetnika treba istaći – rekao je Jovanović za Srpski Telegraf i podsjetio da je samo album “Dođi da ostarimo zajedno” u izdanju PGP RTB predat u milion i po primeraka.

677493-saban-saulic-ff

foto: Printscreen

Šabanov brat, pjevač Hasan Dudić, ogorčen je odsustvom poštovanja RTS, koji se, kako ističe, ni sličicom u pozadini nije odužio dok su išle njegove pjesme.

– Taj RTS je 60 odsto napravljen od Šabanove pesme, zgrade i sve drugo, jer je bio najprodavaniji izvođač. Zaslužio je da mu bista bude u RTS i PGP, jer to je ista kuća, sve je išlo u jednu kasu nekad. Trebalo je u jednom segmentu da mu ukažu poštovanje, kad su se pjevale njegove pjesme, jer se radi o godini u kojoj je nas.tradao – tvrdi Dudić i dodaje:

– RTS danas ima urednike kojima ja poručujem da bi im bilo bolje da se povuku sa funkcije jer nemaju sluha, niti su učili od pravih muzičkih urednika.

Urednica zabavnog programa RTS, Olivera Jovićević, jučer srbijanskim medijima nije odgovarala na pozive. Međutim, na Vajberu je vidjela poruku koja joj je poslata, ali nije odgovorila, zbog čega je izostalo pominjanje Šaulićevog imena u novogodišnjem programu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.