čet. dec 3rd, 2020

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

MONIKINA MAMA NEUTJEŠNA, PLAČE PRED KAMERAMA: Stigle informacije sa terena, JEDVA JE OVO IZGOVORILA!

4 min read

olicija, žandarmerija i mještani sela Glogovac kao i lovci intezivno tragaju za Malčanskim berberinom i Monikom Karimanović.

U domu djevojčice atmosfera je više nego napeta, a majka Aleksandra Karimanović ne mođe da dođe sebi, niti da jasno govori o situaciji u kojoj se njeno dete nalazi, ali naglašava da se bori sama sa sobom.

– Mi ništa ne znamo, nju traži familija, nas informišu kolko-tolko, inače ništa ne znamo – počinje drhtavim glasom i nastavlja:

– Bila je srećna, bila je veoma srećna tog dana je dobila pismeni zadatak. Pohvalila je razredna da je mnogo lijepo uradila, a ja sam rekla : “Bravo srećo, bravo”!

– Potencirala sam da što više uči, da čita lektiru. Danas sam joj rekla da se nikome ne javlja, ako je neko ponudi bombonom to sam sprečavala. Ako je pitaju gde je pekara da produži dalje. Ne može svako da je prati, do petog razreda je svaki dan neko čekao. Ovo sada u šestom razredu da je čekaš, to je mene sramota, ima dvanaest i po godina – jedva je izustila Monikina majka.

Nastavnica je posljednja vidjela Moniku tog jutra, a Aleksandra je prepričala drhtavim glasom sve.

Podsjećamo, danas su stigle informacije kako je Monika vjerovatno živa.

Naime, tokom potrage za višetrukim silo*ateljem Malčanskim berberinom, za koga se sumnja da je oteo djevojčicu, viđeni su i dupli tragovi stopala, saznaje “Blic”.

 – Takođe, pretražena je i koliba gdje je otmičar nakratko boravio sa djevojčicom. Imali smo sreće što su sa nama bili knjaževački lovci. Upravo oni najbolje poznaju teren i oni su ti koji su i pronašli tragove.

Djevojčica, Monika Karimanović, nestala je 20. decembra na putu do škole. Izašla je iz kuće u 7.20 kao i svakog dana i u naselje Brzi Brod. Kretala se istim putem kao i svakog dana, usput ju je vidjela učiteljica iz škole.

Broj jedan za aktuelno – Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Na putu do škole snimile su je i nadzorne kamere jednog objekta na oko 500 metara od kuće.

Nakon toga djevojčica je nastavila dalje ulicom ka centru Brzog Broda gde joj je škola.

U ovom potezu, sumnja se da je oteta, jer je sljedeće kamere, nisu snimile. Kamere su snimile sumnjiv automobil koji je išao iza Monike. Zbog toga se od prvog dana istraživala i mogućnost da je djevojčica oteta i automobilom odvezena dalje.

690313-monika-ff

Oteta djevojčica je prema svedočenjima tokom istrage primjerno i dobro dijete. Otuda je odmah uključena mogućnost da nije pobegla od kuće već da je moguća i otmica. Redovno je išla u školu i trudila se da bude što bolji đak. Prema izrađenom profilu, Monika je skromna, mirna, povučena.

Identično su od početka tvrdili i njeni roditelji – nije imala ni simpatiju, niti mnogo drugarica.

Sudeći po najnovijim saznanjima, višetruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, devojčicu vuče u begu svugdje sa sobom. O tome svedoče tragovi i ne samo stopala u šumi gdje je opsežna akcija srpske policije.

Dosadašnji dokazi Svedoče da je Ninoslav Jovanović iz Malče ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je s njim bila Monika. Jedno vrijeme nije se kretao sa Monikom.

Četvrtog dana potrage pronađen je Monikin ranac u skrovištu kraj puta, na oko 150 metara od malčanske raskrsnice. Otmičar je počeo da se kreće sa žrtvom. Skrovište je bilo dobro napravljeno i zavučeno u visokom šiblju. Pronađeni su i tragovi hrane. U ovom skrovištu pronađeni su i tragovi povraćanja…

I u selu Podvis pronađena je još jedna obijena kuća u kojoj je takođe utvrđeno da je neko prespavao.

Dokazi su se nizali – sestra Ninoslava Jovanovića, poznatog kao Malčanski berberin prijavila da joj je ukraden automobil. Ona je rekla i da je kola povremeno vozio upravo njen brat. Ni ona, ni ostatak porodice, kako su rekli, Ninoslava nisu vidjeli dugo… Potragom iz helikoptera automobil je pronađen kod groblja u Malči.

Policijska potraga sada je usmjerena na selo Glogovac gde su skoncentrisane velike policijske snage. Teren pretražuju i automobilima, kvadovima, dronovima, psima tragačima i iz helikoptera. Na terenu se nalazi više od 300 policajaca, pripadnika Žandarmerije, Granične policije…

Monikin otac došao je danas u selo Glogovac kako bi pratio potragu. Vidno uznemiren i skrhan rekao je samo da on i supruga, kako vreme prolazi, sve više strahuju…

(Republika.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.