čet. okt 17th, 2019

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

MAJKA U ŠOKU, KĆERKU JOJ NISU ŽELJELI PRIMITI U VRTIĆ ZBOG IMENA: Kad čujete kako se zove, NIŠTA VAM NEĆE BITI JASNO!

1 min read

Kada ste pročitali naslov, vjerovatno ste pomislili da djevojčica ima neko neobično ili problematično ime, međutim, sasvim suprotno.

Djevojčica se zove Ela, a vrtić je imao svoje obrazloženje zašto je ne mogu primiti.

Naime, ova mama iz Berlina pojasnila je kako u objašnjenju koje su roditelji dobili pisalo je da je nemoguće da njihova kćerkica pohađa taj vrtić iz razloga što “u grupi već postoji jedna djevojčica koja se zove Ela”.

Šokirana i izrevoltirana ova majka je o tome obavijestila javnost na različite načine – putem medija, ali i preko društvenih mreža, piše “Yumama.com”.

“Žao nam je, već imamo jednu Elu”, započeo je vrtić poruku koju su proslijedili majci, pa su dodali: “Ako imamo dvije Ele, neće im biti jasno kojoj se obraćamo kad izgovorimo ime.”

Ovaj mail je majka objavila u cjelosti u svom postu na Facebooku, a opravdano je izazvao bijes korisnika i pregršt negativnih komentara.

“Dječija imena se moraju sastojati od najmanje 12 znakova, jedne brojke i jednog interpunkcijskog znaka”, napisao je jedan korisnik. “I svakih 90 dana ga treba mijenjati!” dodao je sarkastično drugi.

Loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.