uto. nov 24th, 2020

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

“Imam 18 godina i čitav život živim sa tatom…”

2 min read

“Imam 18 godina i čitav život živim sa tatom. Mama nas je ostavila kada sam imala samo 2 mjeseca. Sve što znam o njoj je njeno ime, ne znam ni kako izgleda, jer je tata sve fotografije spalio nakon njenog odlaska. Tata se lijepo brinuo za mene i ono što mi je uradio prošli vikend zbog toga me dodatno pogodilo. Srce mi se steglo od tuge, mislila sam da ću poludjeti, a i sada mi nije ništa bolje.

Prošli vikend je došao sa svojim prijateljem, kolegom sa posla. Poslužila sam ih pićem i mezom, a onda nakon nekih pola sata tata je pozvao i mene iz moje sobe da dođem sa njima da sjedim. Bilo mi je malo čudno, jer mi nikada nije dozvoljavao da se zadržavam kada mu dođu prijatelji u goste. Sjela sam za stol sa njima, a tata mi je tada rekao da sjedem do njegovog prijatelja. Iznenadaila sam se pitala ga zbog čega to, a on mi je rekao da vidi kako ću izgledati pored budućeg muža. ŠOK!

Hladan znoj me oblio… kratko sam ga pitala “ŠTA?” a on mi je rekao da je njegovom prijatelju nedavno preselila žena, a da je vrlo dobar čovjek pored kojeg mi ništa u životu neće nedostajati. Sve su se dogovorili, taj njegov prijatelj će sačekati da ja sve pripremim i tek onda ćemo se vjenčati. Nikada ocu nisam ni jednu ružnu riječ izgovorila, nikada ga ni na koji način nisam uvrijedila i stvarno ne znam šta da radim.

Vjerovatno je tata zaista procijenio da će mi biti dobro pored tog čovjeka, što se tiče finansijske situacije, nije tolika razlika ni u godinama ima 31 godinu, ali, emocije, osjećanja, kako se sa tim izboriti… na kraju kako momku da kažem da s udajem za drugog. Dodatno boli i pomisao da me tata prodao i stvarno ne znam kako da se izborim sa ovom situacijom, otac, momak, ja neko će morati da bude povrijeđen, KO?”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.