pon. nov 30th, 2020

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

“Djed i baba nas mrze i mene, a posebno moju mamu”

2 min read

Djed i baba nas mrze i mene, a posebno moju mamu… iskreno i nas dvije mrzimo njih, ali nas dvije imamo razlog.

Djed i baba su cijeli život radili u Švicarskoj, sada su u penziji imaju preko 5000 eura svaki mjesec i nikada nam nisu dali ni pola eura. Moj tata, njihov sin jedinac je prisiljen da sakuplja smeće… aluminij, željezo, plastiku i slične sirovine da bi mi preživjeli, a oni imaju milione i dopuštaju da se tata blamira po gradu.

Za vikend je mama imala zdravstvenih problema i tata ju jeodveo na hitnu da primi infuziju i neke lijekove protiv bolova. Obzirom da nemamo zdravstveno osiguranje morali su platiti 50 eura. Za moje roditelje to je mnogo novca i tata je bio prisiljen da ode babi i djedu da ih pita da mu posude. Bila sam i ja sa tatom i nisam mogla vjerovati svojim očima šta sam vidjela. Baba je donijela 500 eura i pružila tati, a kada je tata pružio ruku da uzme tih 500 eura baba ih je pocijepala na sitne dijelove. Tada je izvadila iz džepa još 500 eura te je i njih pocijepala. Ja i tata smo bili skamenjeni od šoka, prosto nismo mogli da vjerujemo. Tada je baba rekla da za liječenje moje mame ne da ni pola eura i da bi najsretnija bila kada bi čula da je kujurina umrla u najvećim mogućim bolovima, te nas istjerala iz kuće.

Nakon toga sam tati predložila da prodamo moj mobitel, jer nije bilo drugog načina da sakupimo novac za mamine lijekove i infuziju. Hvala Bogu nekako smo uspjeli sakupiti novac i mamu je kroz samo par sati bol popustio i sa je mnogo oblje.
Sjedim u sobi, razmišljam i ne mogu da shvatim, nemogu da vjerujem koliko zla moja baba nosi u sebi… monstrum od žene, vjerujte da me stid što mi je takva žena baba, što sam na neki način njen potomak, što imamo istu krv.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.