pon. nov 30th, 2020

Kockica

Uz kockicu uzivajte svi

“Danas u prepunom busu, na jednoj stanici su ušli rom i romkinja…”

1 min read

Danas u prepunom busu, na jednoj stanici su ušli rom i romkinja, muž i žena od nekih 30ak godina. Žena vidno trudna je prošla, a muž je platio karte i krenuo za njom. Bus je bio prepun i bilo je samo jedno mjesto slobodno do jedne starije gospođe.

Tada se taj muž pristojno izvinuo i pita tu gospođu može li njegova supruga da sjedne tu pored nje. Ta “gospođa” ga je samo pogledala i kratko rekla, NE… ČEKAM NEKOGA… te se okrenula prema prozoru.

zena

Stojali su tako i niko nije ni pokušao da ustupi mjesto toj trudnoj romkinji. Iako sam i ja trudna nakon nekih 10-ak minuta krenula sam da ustanem da joj ustupim mjesto, a u tom trenutku me klinac koji je sjedio do mene, od nekih 16-17 godina zgrabio za ruku i rekao AKO USTANEŠ SVAŠTA BI TI SE MOGLO DESITI KADA IZAĐEŠ VANI…

woman

Pogledala sam ga i taj bijes u očima vam ne mogu opisati. Nisam ustala i vjerujte da se mnogo kajem… skoro sat vremena se jadnica lomila iako je svo to vrijeme bilo mjesta, kasnije još i više, ali niko im nije dozvoljavao da sjednu. Ne mogu da shvatim… ZAŠTO!?”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.