ŽENA IZ LIVNA (49) VAPI SVIMA ZA POMOĆ: POGLEDAJTE NA SLICI ŠTA MI JE, AKO IKAKO MOŽETE…

Na adresu našeg portala obratila se g-đa Isma Kavazović Mačkić (49) iz Livna (BiH), koja navodi da joj je hitno potrebna pomoć da kupi lijek EXJADE 500 mg. koji bi joj trebao produžiti život i olakšati njene svakodnevne tegobe.

– Lijek se nabavlja iz inozemstva i veoma je skup. Jedna kutija od 28 komada za mjesec dana košta oko 1.000 eura ili 952 dolara, a meni treba još najmanje 5 kutija što iznosi oko 5.000 eura. To je meni nemoguće nabaviti, jer sam podstanar uz nas 7 u kući. Muž radi, ali je zbog mene u kreditu i dobiva sasvim malo plate na ruke oko 230 KM, a moja invalidnina pokriva troškove mojih ostalih lijekova.

Naime, nalazim se na dijalizi već 11 godina. Uz dijalizu i te nakupine željeza tj. sekundarne hemokromatoze i kronične bubrežne insuficijencije, imam i bolest srca, plućnu hipertenziju, hepatosplenomegaliju i tešku anemiju (manjak eritrocita). Hitno su mi potrebne tablete da bih nastavila sa terapijom koja je započeta prije otprilike godinu dana da mi se stanje ne bi zakompliciralo i vratilo na staro i da se riješim ovoga tereta ispred sebe, što se jasno vidi na slici uz tekst. Pogledajte na slici, po veličini trbuha što je zbog velike nakupine željeza otečena jetra slezena i srce što mi stvara velike probleme, ne mogu se sagnuti da sama obučem nešto, ne mogu bez tuđe pomoći ništa, niti se sama okupati, hodati ne mogu, nisam sama izašla bez pratnje već godinu dana. Gušenje, kratak dah, nespavanje i da ne nabrajam dalje.

Isma Kavazović Mačkić POMOZITE
Lijek EXJADE 500 mg. bi gospođi Kavazović Mačkić trebao olakšati njene svakodnevne tegobe

Zato molim sve dobre i humane ljude koji ovo pročitaju i vide, ako su u mogućnosti, da mi pomognu ili u novcu ili tabletama ko koliko može da odvoji, a da sebe ne ošteti. Vama je to možda malo, a meni puno znači, jer po malo nakupiće se da skupim iznos koji mi je potreban. Nadam se da ima još dobrih i plemenitih ljudi koji ovo neće ignorirati nego će pomoći koliko mogu. Stanje mi nije dobro ne mogu da uđem u auto koje dolazi po nas na dijalizu, a moja jedina želja je samo da se oporavim koliko bilo da mogu sama o sebi da se brinem da ne ovisim o pomoći nekoga. Da i meni nakon 11. godina patnje zasja tračak nade da sama mogu za sebe da se pobrinem, a da ne ovisim o drugoj osobi molim vas k`o Boga zamislite se u mojoj situaciji i pomozite. Ja ne tražim velike cifre novca, pomozite mi koliko možete odvojiti, budite humani, a ko želi dokaze za sve ovo neka mi se obrati u Inbox i šaljem odmah.

Unaprijed hvala svima!

Ukoliko ste voljni pomoći možete to učiniti na ove brojeve ili adresu:

Mačkić Isma

ul. Gabrijela Jurkica 11

80101 Livno

Br.domaćeg računa:

Raiffeisen bank 4255 0310 0498 6203 ili TRN. 1613000019176761

Za inozemstvo:

IBAN CODE BA391613000019176761 ili SWIFT CODE RZBABA2S

Broj tel.: 00 387(0)63 31 88 53

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *