Potvrđena priča preživjele stjuardese: Ovo je JEDINI PRAVI razlog pada aviona s fudbalerima!

Bogota – Pilot aviona koji se srušio u centralnom dijelu Kolumbije rekao je kontroli letenja da je ostao bez goriva pre kobnog pada u Andima. To prenosi AP pozivajući se na snimak razgovora. U na momente haotičnom snimku kontrole letenja, može se čuti kako pilot prije nego što je avion pao ponavlja zahtjev da sleti zbog “potpunog otkazivanja elektronike i nestanka goriva“.

Čuje se i kako mu kontrolorka letenja daje instrukcije dok avion gubi brzinu i visinu na oko osam milja udaljenosti od aerodroma Medeljin.

Snimak, koji je procurio u nekoliko medija u Kolumbiji, izgleda potvrđuje verziju preživjele stjuardese i pilota koji je letio u blizini i koji je čuo očajničke pozive na pomoć pilota aviona.

To, kao i činjenica da avion nije eksplodirao prilikom udarca u zemlju, ukazuju da je uzrok pada bio nestanak goriva.

Vlasti zasada izbjegavaju da izdvoje jedan uzrok pada, koji je preživjelo samo šest od 77 ljudi u avionu, a istraga će trajati mjesecima.

Istražitelji su prethodno iznijeli i teoriju da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namjerno kružio prije slijetanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbjegne eksploziju, prenio je Dejli mejl.

I preživjeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvjereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta prije nego što je trebalo po redu letenja da sleti na aerodrom Medeljinu.

(b92.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *