Potvrđena priča preživjele stjuardese: Ovo je JEDINI PRAVI razlog pada aviona s fudbalerima!

Bogota – Pilot aviona koji se srušio u centralnom dijelu Kolumbije rekao je kontroli letenja da je ostao bez goriva pre kobnog pada u Andima. To prenosi AP pozivajući se na snimak razgovora. U na momente haotičnom snimku kontrole letenja, može se čuti kako pilot prije nego što je avion pao ponavlja zahtjev da sleti zbog “potpunog otkazivanja elektronike i nestanka goriva“.

Čuje se i kako mu kontrolorka letenja daje instrukcije dok avion gubi brzinu i visinu na oko osam milja udaljenosti od aerodroma Medeljin.

Snimak, koji je procurio u nekoliko medija u Kolumbiji, izgleda potvrđuje verziju preživjele stjuardese i pilota koji je letio u blizini i koji je čuo očajničke pozive na pomoć pilota aviona.

To, kao i činjenica da avion nije eksplodirao prilikom udarca u zemlju, ukazuju da je uzrok pada bio nestanak goriva.

Vlasti zasada izbjegavaju da izdvoje jedan uzrok pada, koji je preživjelo samo šest od 77 ljudi u avionu, a istraga će trajati mjesecima.

Istražitelji su prethodno iznijeli i teoriju da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namjerno kružio prije slijetanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbjegne eksploziju, prenio je Dejli mejl.

I preživjeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvjereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta prije nego što je trebalo po redu letenja da sleti na aerodrom Medeljinu.

(b92.net)