Ovo je grob Nine Rešića koji niko od porodice ne obilazi, evo šta piše na njemu! (FOTO)

Amir Rešić Nino za sobom je ostavio tri kćerke iz tri braka, među kojima je i trenutna učesnica “Zvezda Granda” Sandra Rešić, koja je svojim nastupom dirnula cijelu regiju. Nino je sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici 2007. godine, a nekolicina pjevačevih fanova danas jedino obilazi njegov grob.

Kako kažu stanovnici Dubice, pratili su učešće njegove kćerke Sandre u “Zvezdama Granda”, kao i izjave pojedinih pjevača o Ninu, ali i Sandrin intervju koji je dala za Telegraf.

Ono što ih je pogodilo jeste činjenica da niko od pjevača, a još gore niko ni od članova porodice od koje neki danas toliko govore o njemu, ne posjećuje njegov grob u Bosanskoj Dubici.

– To je tužno. Bilo je tužno gledati to, a mi znamo kako jeste i šta je istina. On je sahranjen ovdje, u Bosanskoj Dubici. Niko od porodice ne dolazi. Spomen ploču podigao je njegov daidža (ujak, na srpskom, prim. aut.), a ne djeca i bivše žene. To i piše na spomen ploči – priča gospođa iz Bosanske Dubice, koja je zamolila da joj ne objavljujemo ime i prezime.

– Kasnije, prije oko dvije godine, Ninin prijatelj Neša na spomenik je postavio i knjigu na kojoj je ispisana emotivna poruka. Takođe, najvjerniji fanovi postavili su zvijezdu koja se jasno vidi. Sve to nije učinio niko od njegovih, nije učinila najbliža porodica – ispričala je sagovornica.

Kako kaže, a o čemu fotografije i svjedoče, Ninov grob bio je zapušten sve dok njegovi prijatelji nisu na sebe preuzeli njegovo održavanje. Tako je mikrofon koji je stajao na spomeniku zahrđao, što se vidi na starijoj slici napravljenoj prije otprilike dvije godine.

– Njemu djeca ni na sahranu nisu došla. Sada, u oktobru, bila mu je godišnjica, i opet niko nije bio tu – priča sagovornik Telegrafa, koji je nakon intervjua koji je urađen sa Sandrom Rešić kontaktirao redakciju.

Podsjetimo, Amir Rešić Nino preminuo je u oktobru 2007. godine, u bolnici u Bijeljini, od perforacije pankreasa, izazvane alkoholizmom.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *