NAPUSTIO NAS JOŠ JEDAN HEROJ: Preminuo Bad Spenser

Legendarni glumac i zvezda špageti vesterna umro je u 87. godini.

Vest o smrti objavljena je na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, gde se navodi da Bad Spenser “leti svoje zadnje putovanje”.

Fanovi su u šoku počeli da ostavljaju oproštajne poruke na društvenim mrežama.

Plivač, glumac, razbijač

Bad Spenser rođen je 31. oktobra 1929. kao Karlo Pedersoli, a tokom karijere proslavio se ulogama u na ovim prostorima popularnim akcionim komedijama u kojima se često pojavljivao sa svojim filmskim partnerom Terensom Hilom.

Popularni dvojac se tokom godina pojavio u više od 20 filmova koje su ponekad i producirali i režirali.
“Terens mi je kao brat, a braća se ponekad ne slažu i mogu međusobno da idu na živce jedan drugom. To je vidljivo i u našim filmovima, ali zna da uvek može da se osloni na mene baš kao i ja na njega. Obožavamo da radimo zajedno pa smo verovatno zato i snimili toliko zajedničkih filmova”, rekao je Spenser u jednom od intervjua.

Spenser karijeru nije započeo kao glumac već je prvo bio poznati profesionalni plivač, a prvi je Italijan koji je isplivao 100 metara slobodnim stilom za manje od minute. To mu je pošlo za rukom 1959., a končano vreme bilo je 59,5 sekundi.

Na Mediteranskim igrama 1951. osvojio je srebrnu medalju u toj disciplini. Godinu dana kasnije učestvovao je u Letnim olimpijskim igrama u Helsinkiju i tada je dogurao do finala. Bavio se i vaterpolom, ali njega je plivačka karijera naglo završila 1957.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *