Četiri meseca posle smrti Male neveste: Evo ko je kriv što se ubila?!

Četiri mjeseca poslije i dalje nerazjašnjenog samoubistva Pratiše Banerdži, zvijezde “Male nevjeste”, slučaj dobija nove obrise. Protiv glumičinog vjerenika Raula Radže, koga su njeni prijatelji i porodica od početka teretili za to što je Pratiša podigla ruku na sebe, konačno je podignuta optužnica.

Na više od 1.000 stranica nalaze se izjave 63 svjedoka, među kojima su rijetke one koje idu u prilog Radži, a mnogobrojni su iskazi koji ga prikazuju u novom svjetlu. Policiju, međutim, poslije pokušaja hapšenja glavnoosumnjičenog sačekala su zaključana vrata i prazan stan. Zvanično – Radža se vodi kao bjegunac.

A kontroverze ne prestaju. Jedna od najintrigantnijih svakako je svjedočenje psihijatra Vineša Džajrađa, koji je otkrio da mu se dva dana prije nego što je počinila samoubistvo, Banerdžijeva javila putem kontakt-formulara na njegovom veb-portalu. Požalila mu se na probleme u ljubavnoj vezi, zbog kojih je hronično depresivna i sklona razmišljanju o smrti. Psihijatar ju je odmah pozvao, i poslije kratkog razgovora, zakazali su sastanak. Baš za onaj dan kad je najvoljenija Anandi pronađena mrtva u svom stanu.

– Zvučala je uznemireno i uplašeno. Želio sam da joj pomognem, makar razgovorom. Ponekad je dovoljno samo da vas neko sasluša. Tad se rješenja sama nameću. Međutim, bio je to sastanak na kojem se Pratiša nije pojavila – kaže doktor Džajrađ, otkrivši da su nagađanja o glumičinom abortusu istinita, te da se ona kiretaži podvrgla u sedmom mjesecu trudnoće.

Među ostalim izjavama svjedoka, koja su uzburkala javnost, pažnju je naročito privuklo ono koje je dao modni dizajner Palavi Sing. On je pod pritiskom istražitelja priznao da ga je samo nekoliko sati poslije Pratišinog samoubistva pozvao Raul uz molbu da mu obezbijedi određenu količinu narkotika, a na spisku je bio i kokain.

Kao protivteža Raulovom poroku, nalazi se onaj koji se pripisuje glumici. Naime, bliski prijatelji nesrećnog para tvrde da je za sve kriv Pratišin problem sa alkoholom, koji se u posljednje vreme otrgao kontroli. U prilog tih optužbi ide i Raulova pisana izjava od 2. aprila, otkucana na tri strane, u kojoj on detaljno objašnjava da je Pratiša depresiju liječila pićem.

– Moja krivica je što nisam primijetio kad se čaša pretvorila u Ýašu, i povela je u smrt. Ako je neko ubio Pratišu, učinila je to sama. Nisam ubica – poručio je dečko junakinje “Male nevjeste”, koja, nažalost, nikad nije doživjela da tu titulu ponese i u stvarnom životu.

(hellomagazin.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *